Interviu

La un moment dat, simți nevoia unei schimbări în privința actualului loc de muncă. Motivele pot fi variate și cunoscute de toată clasa muncitoare, fără excepții. Și vine momentul în care trebuie să te prezinți la interviu. Pe lângă emoția dată de această ocazie, apar și grijile pe care ni le facem în privința aspectului personal. Totul trebuie să fie de natura sa impresioneze. Sa fii genul de persoană pe care orice firma o dorește. Și pe care o așteaptă să mai încerce și în alte locuri să-și găsească un job înainte de a reveni la tine. Începând de la limba străină pe care în mod clar știi să o vorbești foarte bine, a cărei gramatica nu are pentru tine secrete și desigur, aspectul ireproșabil, cel care face ca prima impresie sa conteze. Pentru că înainte de orice – poate fi vorba de socializare. Iar omul, este o creatura căreia îi place să socializeze.

Așadar, vorbind în gând și uneori cu obiectele din casă în limba engleză, recapitulând răspunsuri la întrebări ipotetice, EA a început să se pregătească pentru importantul eveniment. Reîmprospătarea culorii părului tine de aspectul final și asa cum este firesc, merită toată atenția. În acest sens, EA și-a aplicat meticulos vopseaua pe păr și apoi, cuminte și-a văzut de gândurile-i bilingve mai departe, la o ceașcă de cafea asezonată cu câteva țigări, asa, de emoția întâlnirii.

Nimic nu părea să-i stea în cale, planetele erau aliniate la milimetru și cu toate acestea, la momentul developării, EA a constatat că nu curge apa. Să nu te pui niciodată cu o femeie care și-a aplicat vopseaua în păr și care, când este momentul să se clătească, constată că nu curge apa. Logica feminină a intrat în acțiune (da, s-a comutat pe limba română) și în câteva secunde, îmbrăcată decent a coborât planat pe scările blocului să ia masuri rapid. Pentru că în astfel de cazuri intuiția feminină lucrează la capacitatea ei maximă, a corelat salopetele de pe cei trei bărbați de la scară cu impedimentul „developării” și pe un ton suav agresiv a dorit explicații:

– Cine a oprit apa?
– Este o avarie! (grimasă de groază datorată unei femei cu capul năclăit de o culoare indescifrabilă)
– Cine a luat hotărârea?

Toate mâinile au punctat cu degetul arătător spre subsol: „Șeful!”

– De ce este oprită apa? Adică eu stau cu vopseaua pe cap și urmează să am un interviu și nu pot să mă clătesc?
– Există o țeavă spartă – iată, curge aici. Aveați pornită mașina de spălat? Puteți aduce un vas să curgă apa în el să vă…
– Da ce, eu mă spăl cu apa de la subsolul blocului?
– Pai doar apa rece este oprită.
– Ah… da? (voce calmă)

După acest „mic impediment”, interviul a mers ca pe roate. Nu existau emoții, engleza a fost de calitate și toți nervii au revenit la normal. Pentru că în accepțiunea unei femei, nimic nu este mai grav decât să nu te poți clăti pe cap la momentul dorit. Constat totuși că nu este un caz singular și că aceasta situație este un fel de bau bau feminin ce le bântuie gândurile în momentul în care se vopsesc singure. Am văzut dilatări de pupile și expresii de groază. Nu am idee însă dacă situația ocupă primul loc sau pe cel secund după gândul „oare îmi iese culoarea așa cum o vreau?”.

3 comentarii

comenteaza
 • Referitor la ce e pe primul loc „imi iese culoarea?” sau „mi se opreste apa?” in mod cert „imi iese culoarea?” ocupa primul loc deoarece foarte putini oameni analizeaza in profunzime un aspect si ce ar putea iesi rau sau ar merge prost si bine fac.
  In cazul in care la fiecare activitate ar incepe cu o analiza de risc, s-ar duce economia pe apa sâmbetei.
  De exemplu:
  1. Ma dau cu rolele,bicicleta – cazatura, fracturi, etc. – Nu cumpar role, nu am nevoie de plasturi bandaje, pastile, etc.;
  2. Mananc – ingrasare – Nu cumpar nimic de mancare;
  3. Beau bauturi alcoolice – ingrasare, greturi matinale, etc. – nu cumpar bautura, pastile, etc.;
  4. Mobila in casa – pericol de lovire, dureri de spate de la mutat – nu cumpar mobila;
  5. Gatesc – pericol de incendiu sau cel putin afumare a bucatariei – nu gatesc;
  Si lista poate continua….
  In concluzie cred ca e important sa gresesti si trebuie sa fim multumiti cu faptul ca avem uitarea. Fara uitare toate „accidentele” pe care le-am avut ne-ar reveni in minte de fiecare data cand o sa ne aflam in situatii similare si nu am mai duce la bun sfarsit nicio activitate de frica ca ceva va iesi prost.
  Astfel, „greselile” fac economia sa mearga si comertul sa infloreasca.

  • Am mari dubii că o femeie face analize de risc în momentul în care-și aplică vopseaua pe păr. Tot ce vede este reclama în care o tipă zâmbitoare are o podoabă capilară impecabilă (mă duce gândul la reclama în care o hrana sănătoasă are ca rezultat o blană lucioasă un păr strălucitor).

   „Distracția” apare în momentul în care Murphy vrea să demonstreze contrariul: apa nu mai curge, cineva din supermarket a înlocuit tubul de vopsea cu o altă culoare, calitatea pigmentului este discutabilă, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi urmatoarele formatari HTML si atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2015 by Depresium. Powered by PixelRevolution.